Spar tid på skemalægningen og få de bedste skemaer

Når vi nærmer os afslutningen af skoleåret, har planlægningen af det nye skoleår allerede været i gang længe. En af de store opgaver i den forbindelse er skemalægningen. Her er Untis et værktøj, der letter processen, sparer dig for en masse tid og i sidste ende giver dig det bedste resultat.

Studerende med blokke

Skemalægning kan være en tidskrævende og kompleks proces, men med Untis kommer du godt på vej. Untis er et yderst velfungerende system; med sine over 25.000 brugere, er Untis et at det mest udbredte programmer til skemalægning i Europa. Som vi meddelte tidligere på året, er vi stolte over at være eneforhandlere af Untis i Danmark.

Måske kender du det med, at du endelig har fået færdiglagt et skema og så skal der bare én enkelt ændring til, for at sprænge det hele i luften. Med Untis får du – ud over en uovertruffen lægningsalgoritme - et værktøj, der tillader et væld af muligheder og regler for skemalægningen helt ned på enkelt-lektions-niveau. Det er slut med lægninger hen over natten eller timelange ventetider. Untis kan håndtere at lægge skemaet hurtigt og du kan lave så mange regler og indstillinger, som den skal tage hensyn til i skemalægningen.  

Workshop: Kom i mål med skemaet

For at sikre, at du får mest muligt ud af Untis, afholder vi løbende skemalægningsworkshops i løbet af maj og juni måned. Disse workshops giver dig mulighed for hurtigt at færdiggøre skemalægningen og få personlig vejledning og support fra vores erfarne konsulenter.  

Betina Bek Faaborg, leder af Brylle Skole i Assens, har brugt Untis igennem flere år, og om vores skemalægningsworkshops udtaler hun: ”Man kommer hjem med et færdigt skema. Man sidder i en kompetent setting, hvor der bliver hygget lidt om dig. Det er guld værd. Og det gør at skemaet man skal lægge, tager en dag at lave færdigt, hvor jeg førhen har brugt en hel uge at lægge det.”  

Detaljegraden i Untis er langt højere end hvad andre systemer tilbyder. I Untis kan du lave periodisk inddeling og fleksible regelsæt, rode rundt i det hele igen og bede om nye versioner af skemaet – for et øjeblik senere have dit nye skema køreklar. Byttekæden i Untis er en funktion som gør, at konsekvenserne ved at flytte en lektion vises øjeblikkeligt. Hertil viser Untis andre muligheder eller rotationer, som skal til for at en ombytning af lektioner er mulig.  

Det betyder, at skal engelsktimen flyttes væk fra tysk, så holder du blot museknappen inde, og straks kan du se de forskellige løsninger og hvilke byttekæder, der skal til for at få flyttet engelsktimen bedst muligt for resten af skemaet.  

Har du brug for hjælp til skemalægning? Untis er det værktøj, der sparer dig for en masse tid og i sidste ende giver dig det bedste skema. 

Vil I vide mere?

Merete Lind Nielsen

Er I blevet nysgerrige på, hvordan vi kan hjælpe med skemalægning? Udfyld formularen nedenunder, og vi vender tilbage til jer hurtigst muligt.

Skemalægning med Untis

Ved skemalægning er det vigtigt at have styr på planlægning, beslutningstagning og altid at have alle nødvendige oplysninger lige ved hånden. I KMD har vi valgt Untis som løsning til skemalægning.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for Børn- og Uddannelsesområdet. Så er du altid opdateret med de seneste indsigter og nye løsninger til sektoren.

Tilmeld dig her