KMD har i samarbejde med Ældre Sagen lanceret flere e-læringsprogrammer, der skal understøtte Ældre Sagens arbejde med at danne ældre i it.

KMD har i samarbejde med Ældre Sagen lanceret flere e-læringsprogrammer, der skal understøtte Ældre Sagens arbejde med at danne ældre i it.

I 2010 havde ca. 516.000 danskere over 65 år aldrig benyttet sig af internettet. Dette tal er markant faldet frem til 2018, hvor det er 158.000 danskere, der aldrig har benyttet sig af internettet. Mange af disse ældre har KMD været med til at uddanne gennem vores læringsprogrammer.

Det er en udfordring, som vi en KMD meget gerne vil være med til at løse. Som en af de helt centrale leverandører af digitale løsninger til den offentlige sektor ser vi det som naturligt at tage ansvar for de grupper som digitaliseringen ikke falder så let.

Derfor har KMD udviklet to programmer i samarbejde med Ældre Sagen. De to programmer ”Bliv dus med din pc” og ”Bliv dus med din tablet” sætter fokus på de helt basale egenskaber, man skal have for at kunne betjene henholdsvis en pc, tablet og tilgå internetplatforme som e-Boks og netbank.

KMD har sammen med Ældre Sagen afholdt flere workshops med frivillige fra Ældre Sagens korps af it-undervisere. Derudover er programmet testet hos de ældre selv. E-læringsprogrammet ligger på Ældre Sagens hjemmeside og bruges i undervisningen af de ældre på Ældre Sagens kurser rundt om i landet.

Bliv dus med din pc har siden lanceringen i 2012 haft flere hundrede tusinder kursister og bruges i stort omfang af Ældre Sagens undervisere til de daglige. Bliv dus med din tablet er lanceret i september 2016 og har sidenhen også haft mange tilgående kursister.

KMD og Ældre Sagen hjælper ældre nemt på nettet

Over 55.000 kursister har allerede taget imod tilbuddet.

Mød KMD's projektleder, Lars og Peder på 72 år, som har brugt programmet.

Få mere at vide om CSR i KMD

Ditte Haugaard Clausen

CSR og Public Affairs Manager

Send besked