Kandidatoversigt for kommunal- og regionsrådsvalg 2021

Valgkort i bunke på bord

KMD har på baggrund af indberetninger af kandidaterne til kommunal- og regionsrådsvalget lavet et kandidatudtræk fra KMD’s valgsystem. Her kan du finde den fulde oversigt over alle kommuners og regioners kandidater i form af Excelark med data.

9.167 håbefulde kommunalpolitikere har meldt sig som kandidater til landets byråd og borgerrepræsentationer, og 1.351 har meldt deres kandidatur til regionsrådsvalget. Oversigten over de opstillede kandidater til årets kommunal- og regionsrådsvalg er nu landet, og den tegner et interessant billede af de kandidater, som vælgerne kan sætte deres kryds ved den 16. november.

På årets kommunale kandidatliste er 34% registreret som kvinder, mens andelen af kvinder er 36% på valg til årets regionsrådsvalg. Derudover viser kandidatlisten blandt andet, at der på landets stemmesedler kan findes 21 pædagogmedhjælpere, 10 lægesekretærer, 5 organister og 35 adm. direktører/CEOs. Alderspræsidenten blandt de kommunale kandidater er 97 år, mens den ældste kandidat til regionsrådsvalget har rundet de 94 år.

Tallene viser også, hvor mange kandidater, de forskellige partier opstiller. I forhold til valggeografien viser dataudtrækkene, hvor mange kandidater, der er opstillet i hver valgkreds.

Dataudtræk

Oversigterne over kandidater er vedhæftet i to Excelark; et for kommunalvalget og et for regionsrådsvalget.

KMD tager generelt forbehold for eventuelle fejl og mangler i dataudtrækkene. Dataudtrækkene er baseret på kommunernes og regionernes egne indberetninger om kandidaterne. Det er ikke alle kandidater, der har indberettet stillingsbetegnelse. Stillingsbetegnelser er baseret på kandidaternes egne oplysninger. De enkelte kandidaters alder indgår ikke i dataudtrækkene, men alle kandidaters aldre er vedlagt i selvstændige ark sorteret fra yngst til ældst.

Dataudtrækkene er foretaget den 1. november 2021, og det bemærkes, at ikke alle kommuner har godkendt deres kandidatlister endeligt, hvorfor der kan forekomme mindre justeringer frem mod valget. KMD bedes angivet som kilde ved brug af oplysningerne.

Om KMD

KMD hører til blandt de største danske it-virksomheder og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 4,8 mia. kr. og mere end 3.000 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. Læs mere på www.kmd.dk.

KMD og valg

KMD har siden starten af 1970'erne hjulpet det offentlige med at afholde valg. Inden valget er det KMD, der sørger for, at de valgberettigede danskere får deres valgkort, der bliver lavet valglister og kandidatlister - og på valgaftenen opsamles valgresultaterne i KMD's systemer, hvorefter de sendes videre til danskerne ude i stuerne gennem direkte forbindelser til DR og TV2. Valget følges minutiøst af KMD's valgsupport og tekniske eksperter, der sidder i et større beredskab på valgaftenen i hovedkvarteret i Ballerup. På valgaftenen bliver resultaterne fra kommunal- og regionsrådsvalget løbende offentliggjort på kmdvalg.dk.

Vedhæftede filer

Kandidatliste for kommunalvalg 2021 (Excel)
Kandidatliste for regionsrådsvalg 2021 (Excel)

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef