KMD indgår partnerskab med InTech Founders: Diversiteten i dansk it skal øges

Intech Founders

Med målet om at styrke innovationskraften og diversiteten i den danske it-branche har KMD indgået et partnerskab med growth accelerator programmet InTech Founders.

En langsigtet ændring af it-branchen kan meget vel begynde i det spirende startup-miljø.

Og for at gøde jorden for mere innovation og øget diversitet i den danske it-branche har en af Danmarks største it-virksomheder KMD indgået et partnerskab med growth accelerator programmet InTech Founders.

”InTech Founders og KMD er et godt match. I KMD ser vi et stort potentiale i at arbejde tæt sammen med unge virksomheder, der kan inspirere os og komme med nye idéer. Det er slet ikke sikkert, at de bedste idéer gror hos os, og vi har i flere år i KMD arbejdet med en Venture-strategi, fordi vi ser et stort potentiale i startup-verdenens energi og idérigdom. Til gengæld kan KMD’s erfaring og dybe faglighed gøre startup-virksomhedernes rejse fra idé til implementering og vækst kortere,” siger Na’Tosha Bard, teknologidirektør i KMD.

InTech Founders har gjort det til sin metier at koble kvindeligt ledede techvirksomheder sammen med danske og internationale investorer. Dette med en mission om at skabe større diversitet i it-branchen og give startup-virksomhederne en hjælpende hånd i vækstrejsen samtidig med at øge sandsynligheden for at der er flere kvinder blandt den næste generation af scale-ups, unicorns og IPOs.

”Værdien af diversitet kan ikke undervurderes – slet ikke i et miljø hvor idéudvikling og innovation er meget afgørende. Det gør beslutninger bedre, når de er truffet med inputs fra nogen, der ikke ligner én selv. Her har it-branchen stadig et stort udviklingspotentiale, og InTech Founders yder et vigtigt bidrag i at forløse det, og vi er glade for at kunne støtte op om den indsats,” siger Na’Tosha Bard.

For at kunne søge om optagelse i InTech Founders Growth Accelerator skal der være min. en kvinde i startup-virksomhedens ledelse eller min. en kvindelig stifter. Derudover skal virksomheden have proof-of-concept, internationalt potentiale og rejse kapital indenfor den nærmere fremtid. Bliver man en del af forløbet, vil man modtage masterclasses om kapitalrejsning og skalering, 1:1 sparring, blive en del af et internationalt netværk og løbende få mulighed for at præsentere sin virksomhed og produkter for mulige investorer.

Stifterne af InTech Founders Joo Runge og Ann-Christine Roope udtaler:

”Vi er super glade for, at en stor spiller som KMD kan se værdien af at støtte diversitet. Samarbejdet vil give vores deltagere adgang til KMD’s erfaring, faglighed og internationale netværk. Det er en unik mulighed for danske kvindelige iværksættere,” udtaler makkerparret.

Om diversitet i it-branchen

På trods af øget fokus i de seneste år kæmper startup- og venture kapitalindustrien stadig med mangel på diversitet. Også selvom det er veldokumenteret, at investering i kønsdiversitet giver bedre afkast. Baseret på data klarede startups med mindst én kvindelig stifter sig i gennemsnit +50 % bedre end startups grundlagt af kun mænd og skabte højere omsætning pr. investeret EUR. I Danmark er 27% af iværksættere kvinder. Ser man på den kapital der er allokeret, går kun 1,5 pct. i Danmark til startups med kun kvindelige stiftere, og 6,7 % går til startups med både mandlige og kvindelige stiftere.

Kontakt KMD's presseafdeling

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen, Pressechef, KMD

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef