KMD lancerer center for hybrid it i markant strategisk satsning

KMD's hovedsæde i Ballerup

Mens 80 procent af de nuværende datacentre forventes at være flyttet til skyen i 2025, foretrækker kun 7 procent af de danske virksomheder i dag en cloudløsning. I mange år fremover er der derfor brug for, at it-systemer kan virke og udveksle data på tværs af skyen og on premise. It-koncernen KMD vil bygge bro over kløften til skyen og lancerer nu et nyt kompetencecenter inden for hybrid it.

En ny enhed, der udbygger KMD’s kompetencer inden for cloudservice med en markant investering i form af tocifret millionbeløb. Det er, hvad KMD i dag søsætter med lanceringen af KMD Cloud Capability Center.

Satsningen er det naturlige næste skridt i et marked, hvor it-behovene ikke længere alene kan løses med hosting i et datacenter, men hvor man endnu ikke er klar til – eller hvor krav om særlig sikkerhed gør, at man ikke overgår til – den fuldt cloudbaserede it-løsning. Mange kunder står med ældre legacy-systemer, der fortsat har behov for vedligeholdelse, alt imens de samtidig skal i gang med en modernisering. Kunderne har kort sagt brug for hybridløsninger, der bygger bro og giver adgang til det bedste fra de forskellige verdener, og hvor systemerne taler gnidningsløst og effektivt sammen.

KMD ønsker med det nye kompetencecenter at blive den foretrukne rådgiver blandt kunderne i forhold til, hvad der giver mening at lægge i skyen, hvad der har potentiale for at blive moderniseret, og hvad der giver mening at beholde i en on premise-løsning.

”Vi ser et stort potentiale i hybrid it – altså it-løsninger, der både rummer skyen og den lokalt forankrede it. Man kan sammenligne det med den situation, som mange arbejdspladser befinder sig i lige nu i omstillingen til mere hybridarbejde. Nogle arbejdsopgaver kan klares på farten eller fra hjemmekontoret. Andre arbejdsopgaver løses bedst på kontoret. Hybriden, hvor begge modeller kan leve side om side, og hvor data og mennesker frit kan tale sammen på tværs, er optimalt,” fortæller teknologichef Michael Juhl fra KMD.

Forretningskritisk opgave

KMD understreger, at satsningen på hybrid it ikke bare er ’nice to have’, men en nødvendighed. Og kunderne har brug for en leverandør med indsigt og erfaring med forretningskritisk it.

”Vi afsætter ikke så mange ressourcer til hybrid it alene fordi det er rart at have mere fleksibilitet. Mange store kunder er udfordret af ældre og vedligeholdelseskrævende it-systemer, der skaber flaskehalse og spænder ben for udviklingen og samarbejdet. Det er afgørende for mange af vores kunder, at de får it-løsninger, der er klar til skyen – på deres egne præmisser. Her har vi en unik ekspertise med årtiers understøttelse af legacy-systemer. Det er vores kerneområde, og vi har understøttet en stærk digitalisering af både den offentlige og private sektor,” udtaler John Seest, forretningsansvarlig for infrastruktur og hybrid it i KMD.

John Seest peger bl.a. på, at KMD siden 2017 har bistået kunder med at overgå til public cloud- og SaaS-løsninger – bl.a. på beskæftigelsesområdet og sidenhen løsninger inden for sundhed, børn og unge, uddannelse og energi. Nu er tiden kommet til, at kundernes egne løsninger skal på samme rejse. Det handler i høj grad om at gøre organisationen parat til den cloudbaserede it-drift på organisationens præmisser og med et agilt udviklingsteam tæt på kunden, forretningen og leverancen.

KMD Cloud Capability Center bliver bemandet med bl.a. subject matter experts og solution evangelists og etableret i KMD’s hovedkvarter i Ballerup. Den hybride it på vejen mod cloud er ifølge KMD en forudsætning for, at Danmark kan beholde den gule trøje på inden for offentlig digitalisering.

Om KMD

KMD hører til blandt de største danske it-virksomheder og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 4,8 mia. kr. og mere end 3.000 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. Læs mere på www.kmd.dk.

Læs mere om Hybrid it

Med KMD Hybrid IT tager vi jer med på en moderniseringsrejse mod skyen, der bygger bro til fremtiden og sikrer, at I udnytter jeres fulde digitale potentiale. 

Læs mere om mulighederne her

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef