KMD-selskab udvider markedsposition med nyt nordisk opkøb

Oddbjørn Bergem (venstre), CEO i Concent og Terje Kjøs (højre)

Den nordiske teknologivirksomhed Banqsoft, der er specialiseret i software til den finansielle sektor, har indgået aftale om at købe det norske softwarefirma Concent. Købet vil udvide Banqsofts kompetencer, kundegrundlag og produktportefølje inden for kredithåndtering og inkasso. Det strategiske opkøb er et led i en international vækststrategi, der støttes af Banqsofts ejer, den danske it-koncern KMD, som indgår i NEC Corporation, en global markedsleder inden for integration af it- og netværksteknologi. Banqsoft overtager kunderelationer, software samt 85 medarbejdere i Norge, Polen og Sverige. De to virksomheder vil sammen fortsætte deres vækst under navnet Banqsoft.

Banqsoft, en hurtigt voksende nordisk aktør inden for fintech, har kikkerten rettet mod yderligere vækst og forretningsudvikling.

Inden for de seneste par år er Banqsofts forretning vokset med omkring 20% om året, og tidligere i år købte virksomheden i tråd med sine strategiske ambitioner den del af det danske softwarefirma E Foqus, der omfatter leasingaktiviteter og aktiver relateret til produktet Foqus Finance.

Nu foretager Banqsoft endnu et strategisk træk med opkøbet af Concent med henblik på at komplementere sine nuværende aktiviteter og udvide sin position inden for software til kredithåndtering. 

“Opkøbet af Concent passer perfekt ind i vores strategiske vækstplan. Concent har højt kvalificerede medarbejdere med stor domæneviden samt en moderne og komplementær produktportefølje inden for kreditlivscyklus, som dækker vores kunders behov. Opkøbet tilfører os også nye, interessante kunder. Det strategiske match er perfekt, og vi er yderst tilfredse med, at Concent nu bliver en del af Banqsoft,” siger Terje Kjøs, adm. direktør for Banqsoft.

“Concent har vist sin styrke og rentabilitet igennem flere år. Virksomheden har bevist, at den er en attraktiv partner for større aktører i den internationale fintech-industri. Det nye industrielle Banqsoft/KMD-ejerskab af Concent vil styrke forretningens strategiske position og udgøre et solidt grundlag for yderligere vækst,” siger Thor Eika, bestyrelsesformand i Concent og adm. direktør i Treschow-Fritzøe, som nu sælger sin 51% ejerandel i Concent.

Concent er specialiseret i software og services inden for kredithåndtering og inkasso og har en stærk markedsposition i Norden med 144 norske kommuner, 100 inkassofirmaer samt en række banker og finansieringsvirksomheder som kunder. 

Banqsoft overtager kunderelationer, software samt 85 medarbejdere i Norge, Polen og Sverige. Concent vil blive drevet som et integreret forretningsområde i Banqsoft. Ledelsesteamet i Concent vil fortsætte i Banqsoft, og brandet og investeringerne i Concents produktportefølje vil ligeledes blive fastholdt. 

Nye muligheder for alle parter

Der er mange ligheder mellem de to virksomheder; både Banqsoft og Concent er startet i Norge, har ekspanderet i hele Norden og har ambitioner om yderligere ekspansion på de internationale markeder for finansiel software.

“Concents potentiale vil blive løftet, når virksomheden bliver en del af Banqsoft. Begge virksomheder har succes på et marked i vækst, og ved at gå sammen vil vi kunne udnytte de strategiske muligheder og give kunderne en leverandør med endnu stærkere kompetencer og robusthed. Vores medarbejdere vil også få gavn af at blive en del af en større organisation med et solidt støttegrundlag i form af KMD-koncernen og dens moderselskab, den globale koncern NEC Corporation,” siger Oddbjørn Bergem, adm. direktør for Concent.

Støtte til internationale ambitioner

Banqsoft er en førende aktør på de nordiske markeder for softwareløsninger til finansielle tjenester, herunder digitale banktjenester og aktivleasing. Den nye konstellation med Concent om bord åbner for nye vækstmuligheder både inden og uden for Norden.

“Vi har igennem et stykke tid set en meget tilfredsstillende udvikling for Banqsoft. Med opkøbet tidligere på året af det danske, stærkt positionerede leasingprodukt Foqus Finance og nu Concent understreger og understøtter vi vores stærke ambitioner og beslutningen om at gennemføre vores internationale vækststrategi. Der ligger et stort potentiale i software til finansielle tjenester, og vi tror på vores løsninger og har det grundlag, der skal til for yderligere tiltag. Banqsoft og Concent har allerede kunder i en lang række lande, men vi ønsker at accelerere og fortsætte den udvikling, hvilket vil blive understøttet af den nye styrkede positionering. Vi er også overbevist om, at vores kunder kan se det fornuftige i kombinationen af forskellige løsninger, som støtter hele retail-finanslivscyklussen,” siger Per Johanson, bestyrelsesformand i Banqsoft og koncerndirektør i KMD.  

Banqsofts opkøb af Concent forventes afsluttet i september, når forudsætningerne for transaktionen er opfyldt. 

Aabø-Evensen og PwC har været rådgivere for Banqsoft og KMD i processen. 

Om Concent

Concent blev grundlagt i 1994 i Sandefjord, Norge, hvor virksomhedens hovedsæde stadig ligger. Concent har en stærk position i det nordiske markedssegment for software til kreditlivscyklussen. Kundegrundlaget er stærkt; 144 norske kommuner, der repræsenterer 2,7 mio. borgere, anvender Concents løsninger til opkrævning inden for den offentlige sektor. Derudover anvender omkring 100 private inkassofirmaer virksomhedens software, hvilket også gælder en lang række store offentlige kontorer samt flere banker og finansieringsvirksomheder i Norge og Sverige. Virksomheden har ca. 85 medarbejdere og kontorer i Norge, Sverige og Polen. Læs mere på www.concent.no.

Om Banqsoft 

Banqsoft er en international dattervirksomhed i KMD-koncernen. Banqsofts kerneforretning er softwareløsninger til effektiv styring af porteføljer i forbindelse med lån, leasing, engrosvirksomhed, bilparker og konti for finansieringsvirksomheder og banker. Banqsoft har opnået en solid position inden for aktivfinansiering og en stadigt stærkere position inden for ydelser til digitale banktjenester. Banqsofts kunder er baseret i de nordiske lande, Polen, Storbritannien og de baltiske lande og omfatter virksomheder som Santander, Handelsbanken, Bank Norwegian, Nordea Finans, Volkswagen Finans og Toyota Financial Services. Banqsoft har omkring 250 medarbejdere fordelt på kontorer i Norge, Sverige, Finland, Danmark og Polen. Læs mere på www.banqsoft.com.

Om KMD 

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf over 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 5,4 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, en global markedsleder inden for integration af it- og netværksteknologier. Læs mere på www.kmd.dk.

Foto

Concent CEO Oddbjørn Bergem (venstre) og Banqsoft CEO Terje Kjøs (højre)

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef