Sådan følger du valgresultaterne på valgaftenen 16. november

Kvinde stemmer ved valg

Tirsdag den 16. november bestemmer vælgernes krydser på stemmesedlerne, hvilke politikere, der skal repræsentere dem de næste fire år i kommunen og regionen. Her er et overblik over, hvor og hvordan du kan følge med i valget i din kommune, når resultaterne tikker ind.

På alle landets 1.383 valgsteder vil der være travlhed i stemmeboksene den 16. november. I år – grundet Corona – formentlig ledsaget af lugten af sprit og med ekstra opmærksomhed på at holde afstand. Så snart valgstederne lukker kl. 20:00 begynder de valgtilforordnede at optælle stemmer. For de helt små valgsteder kan øvelsen være hurtigt overstået, og resultaterne lander allerede hurtigt herefter. For de store valgsteder kan det tage timevis.

www.kmdvalg.dk kan du følge med i resultaterne løbende, og du kan klikke ind på din egen kommune og følge med, mens resultaterne løber ind. For dem med en særlig interesse for udfaldet i deres egen kommune kan KMD’s valgside være en god kilde til information, da den nationale tv-dækning i sagens natur skal dække hele landet.

I flere kommuner har man etableret valgcaféer til valgaftenen, hvor man kan følge valgresultaterne på storskærm sammen med andre borgere i lokalområdet.

Din stemme fra stemmeboksen til fjernsynet

Sådan bruger du din stemme til at påvirke kommunal- og regionsrådsvalget den 16. november, hvis du ikke allerede har brevstemt senest den 12. november. Du vil så ikke også kunne stemme på valgdagen.

  1. På valgstedet afleverer du det valgkortbrev, du har modtaget med posten, hvorefter du får udleveret dine to stemmesedler til de to valg. De fleste valgsteder har åbent kl. 8 – 20.
  2. Du sætter dit kryds i stemmeboksen og putter din stemmeseddel i valgurnen for hhv. kommunal- og regionsrådsvalget.
  3. Stemmerne tælles op på valgstedet af de valgtilforordnede.
  4. Kommunerne taster resultaterne ind i KMD’s valgsystem.
  5. KMD indsamler resultaterne løbende fra hele landet i KMD’s datacenter i Ballerup, hvorefter de sendes videre til TV2, DR og KMD’s egen valghjemmeside www.kmdvalg.dk.
  6. Senest dagen efter valgdagen skal kommunerne fintælle både de kommunale og de regionale stemmer.

Valget følges minutiøst af KMD's valgsupport og tekniske eksperter, der sidder i et større beredskab på valgaftenen i hovedkvarteret i Ballerup. De svarer på spørgsmål fra kommunerne, monitorerer den tekniske infrastruktur og sidder klar til at gribe ind, hvis teknikken driller.

KMD har siden starten af 1970'erne hjulpet det offentlige med at afholde valg. Inden valget har KMD sørget for, at de valgberettigede danskere får deres valgkort, og at der bliver lavet valglister og kandidatlister.

Om KMD

KMD hører til blandt de største danske it-virksomheder og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 4,8 mia. kr. og mere end 3.000 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef