Man smiling

Datahjemtagning – datasikkerhed

Indsamling af data fra flere systemer

Muliggør dataudveksling i stor skala

KMD EnergyKey er omdrejningspunkt for dataudveksling. Det betyder, at løsningen kan opsamle og udveksle data mellem dataloggere eller AMR-software og afregningssystem samt organisationens egne systemer (GIS-, BI-, energistyringsløsning, etc.)

Præsenterer resultater let forståeligt i den kontekst, brugeren efterspørger

KMD EnergyKey omfatter en brugervenlig visualiseringsløsning med tilhørende services, advisering m.m., der kan indlejres i forsyningsselskabets eget selvbetjeningsunivers eller bruges som selvstændig webportal til kunde- og energirådgivning. Denne mulighed giver overblik over det samlede energiforbrug og motiverer såvel kunde som medarbejder til at optimere forbruget/driften.

Analyse af processer og systemer
Virksomhedstransformation med data

Gør komplekse data til håndterbare kvalitetsdata

KMD EnergyKey opsamler og validerer data, som sikrer korrekt afregning og et kvalitetssikkert datagrundlag for driftsoptimering. Med løsningens estimerings- og korrektionsmodul er det desuden muligt; 1) at estimere manglende eller fremtidige data; og 2) at rette data på korrektionsmålere. Dette styrker datakvaliteten til videre behandling/analyse og sikrer retvisende visualisering af dataene samt udviklingen af disse.

Hent brochure

Miniature af forsiden på "Vejen til effektive arbejdsgange, korrekt afregning og optimal drift" faktaark
brochure

Vejen til effektive arbejdsgange, korrekt afregning og optimal drift

Energi- & Forsyningssektoren er i rivende udvikling, hvilket medfører hyppigt ændrede love, regler og rammebetingelser. Her ses
bl.a. effektiviseringskrav til arbejdsgange samt et fokus på fremtidens energikilder og forsyningssikkerhed. Desuden ses et øget
behov for at motivere danskerne til at tænke grønnere, også i forhold til deres energiforbrug.

Hent og læs

Ofte stillede spørgsmål

Herunder har vi samlet svar på nogle af de hyppigste spørgsmål om KMD EnergyKey.

Ja, oftest kan der indsamles data med tilbagevirkende kraft. Har I allerede data fra et andet system, kan disse migreres til KMD EnergyKey.

KMD EnergyKey driftes hos KMD, som anvender den seneste teknologi med Microsoft Azure. Løsningen garanteres driftet i et EU-land og overholder alle sikkerhedsbestemmelser. Det betyder, at løsningen er central og tilgås via browser. Der kræves altså ingen installation hos kunden.

Prisen afhænger af antal målere, der opsamles data på, samt hvilke moduler, der anskaffes. Hertil kommer selve implementeringen med opsætning, uddannelse og evt. migrering af historiske data, som alle er engangsbeløb.

Fra aftaleindgåelse til de første målerdata figurerer hos jer, går der maksimalt 48 timer. Herefter kan forventes et opsætningsarbejde ved evt. yderligere integrationer forventes, migrering af historiske data, uddannelse mm. Et typisk implementeringsforløb tager 2-3 måneder.

KMD EnergyKey har mere end 50 forskellige integrationer for at sikre opsamling af målerdata uafhængigt af målerleverandør og øvrige systemer, der anvendes i organisationen. Her kan nævnes integrationer til Datahub, Kamstrup, Danfoss, CB Svendsen m.fl. KMD har endvidere et godt samarbejde med rigtige mange forsyningsselskaber og kan derfor indsamle data herfra også.

Da løsningen er prissat efter antal målere og moduler, er det muligt med få økonomiske midler at starte op med et mindre antal målere og efter behov løbende tilkøbe flere målere og moduler. Det er en model, som mange af vores kunder benytter sig af.

Ja, med vores Mobility-app er det muligt at aflæse manuelle målere på en semi-automatiseret måde. Endvidere er det med WebTools muligt at få visualiseret forbrug m.m. på både tablet og smartphone. Læs meget mere om de forskellige muligheder i brochuren, du finder under din branche.

Vil du vide mere eller have en demo?

Danske forsyningsselskaber opsamler og validerer data fra mere end 430.000 fjernaflæste målere i KMD EnergyKey til brug for afregning og kundeservice. Ser I muligheder i løsningen, eller ønsker I en uforpligtende snak, så kontakt os og lad os sammen se på, hvordan løsningen og de tilhørende muligheder passer hos jer.

Portræt af Jonas Højer, Senior Sales Specialist i Energy Solutions Sales, KMD
Felt er påkrævet

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev fra KMD Energi & Forsyning. Så er du blandt de første der modtager de seneste nyheder, indsigter og invitationer.

Tilmeld dig her