Multi-Cloud Future

Vores it-løsninger skal understøttes af en infrastruktur der giver den optimale balance mellem sikkerhedshensyn og teknologiske muligheder. Her ser vi et stigende behov for at kunne arbejde smidigt og gnidningsfrit med on-prem, privat og public cloud på tværs af leverandører og geografiske områder.

KMD teknologi- og innovationskort - Multi-Cloud Future

Horisont 1

Teknologier der er kendt af både os og vores kunder. Teknologier der er blevet undersøgt grundigt eller er godt på vej ind i vores produkter, MVP’er eller innovationsprojekter.

Automatisering af kontroller af regelefterlevelse er processen med brug af teknologi, som f.eks. kunstig intelligens (AI - Artificial Intelligence), til løbende kontrol af systemer for regelefterlevelse. Løsninger til automatisering af kontrol af regelefterlevelse erstatter manuelle processer og sporer alle procedurer for regelefterlevelse.

Azure Arc er en bro, der udvider Azure-platformen til også at hjælpe dig med at bygge applikationer og tjenester, der rummer fleksibiliteten til at køre på tværs af datacentre, ved kanten og i multicloud-miljøer (miljøer med flere clouds). Udvikl cloud-baserede applikationer med jævn udvikling, operationer og sikkerhedsmodel. Azure Arc kører på både ny og eksisterende hardware, virtualiserings- og Kubernetes-platforme, IoT-enheder og integrerede systemer.

Hybrid Cloud-arkitektur kombinerer den private cloud i det lokale miljø med én eller flere offentlige cloud-udbyderes IaaS-tilbud, som derefter administreres som et samlet cloud-miljø baseret på politikker. Denne tilgang muliggør, at funktioner kan udvides fra privat til offentlig cloud og omvendt, f.eks. for at udnytte fordelen ved økonomier for cloud-baseret lagring til arkivering og sikkerhedskopiering med eksisterende værktøjer til beskyttelse af data.

Orkestrering af cloud-diagnostisk tjeneste er en tilgang til et systemdesign, der muliggør hurtig udveksling af komponenter mellem clouds (private eller offentlige). I en simpel form vil systemet kun bruge et undersæt af komponenter, der er tilgængelige i alle clouds (Kubernetes er den mest enkle tilgang). I en mere kompleks form er den bygget til at skifte mellem ækvivalente komponenter, dvs. Azure Function og Lambda.

VPN Gateways leverer sikre tilslutningsmuligheder mellem flere steder, som f.eks. datacentre i det lokale miljø og cloud-netværk. Trafik krypteres, fordi VPN-forbindelserne krydser internettet. Hver VPN kan understøtte flere forbindelser.

Horisont 2

Teknologier der er kendt af enten os eller vores brugere, men ikke gennemtestet. Stærke kandidater til at indgå i POC’er for at under søge tekniske muligheder og værdi potentiel for vores kunder.

Brug af AI og ML til at forbedre effektiviteten af IT-handlinger gennem automatisering, overvågning af ydeevne og hændelsessammenhæng.

CNAP gør det muligt for udviklere at kontrollere hele programmoderniseringens livscyklus uden at skulle være alt for afhængige af Ops-teams. CNAP tilbyder en fuldt orkestreret, cloud-baseret platform, der er cloud-agnostisk og bygget på integrerede og administrerede Kubernetes, og som anvender open-source teknologier for at kunne tilbyde udviklere både autonomi og hastighed.

Multi Cloud Management Platforme hjælper med at administrere ressourcer spredt over flere miljøer (dvs. flere clouds). Den kan vurdere den jævnligt skiftende serviceportefølje og prismodellerne for hver af dem, anbefale den bedste destination for hver arbejdsbelastning og automatisere arbejdsbelastningsplacering, konfiguration og vedligeholdelse. Den kan opsummere og forudsige ressourceforbrug og omkostninger.

Mesh-netværk giver kunden mulighed for at forbinde individuelle arbejdsbelastninger, hvor som helst de kører, enten på flere clouds eller på hybrid-cloud, til en service-mesh uden kompleksiteten af gateways og uden at skulle orkestrere et enkelt, stort, komplekst, fladt domæne.

Horisont 3

Teknologier som hverken vi eller vores kunder har haft mellem fingrene. Teknologier der er så relativt nye at deres værdi endnu ikke har materialiseret sig i kontekst af vores kunder og slutbrugere.

Cloud-agnostisk failover sikrer høj tilgængelighed i tilfælde af cloud-fejl. Dette kan være failover mellem offentlige clouds eller mellem privat og offentlig cloud. Det kan dreje sig om beregningskraft og/eller lagring.

Kvantesikkerhed betyder at være modstandsdygtig over for den cybertrussel, der udgøres af kvantecomputere. Kvantecomputere kan beregne primtal og bryde med grundlaget for offentlig nøgle-kryptografi. Det er nødvendigt med et kryptografisk system, der fungerer problemfrit med aktuelle computere og teknologi, men samtidigt beskytter mod truslen fra kvantedatabehandling.

Hvordan kan vi hjælpe din virksomhed i gang?

Er du interesseret i at høre nærmere om, hvordan vi kan hjælpe netop din virksomhed? Så kontakt os i dag til en uforpligtende snak.

Mand trykker på smartphone
Felt er påkrævet