KMD-støttet startup bliver børsnoteret

Qlife og KMD Venture på Nasdaq

Den danske Health Tech startup Qlife og KMD Venture har her til morgen været i Stockholm for at ringe med den berømte børsklokke på Nasdaq børsen. Anledningen til den traditionelle ringning er, at Qlife i dag bliver børsnoteret efter massiv interesse fra investorer i den knap to år gamle startup.

Interessen for Qlife skyldes deres Egoo Home System. En teknologi, der gør det muligt for patienter let og simpelt at tage blodprøver derhjemme og via smartphone sende resultaterne til læge, hospital eller anden relevant modtager, hvor resultaterne kan blive analyseret af eksperter. Ved klokken hos NASDAQ-børsen i Stockholm, hvis fulde betegnelse er; Nasdaq First North Growth Market, stod Qlife-direktør Thomas Warthoe sammen med direktør i KMD Venture, Niklas Marschall og Anders Kjær, der er investment manager i investeringsfonden PreSeed Ventures.

Tusindvis af investorer er interesserede i Qlife

3.700 investorer har på forhånd ønsket at købe aktier i Qlife. Med dagens børsnotering i Sverige har Qlife sikret sig ny kapital for 55 mio. svenske kroner. For både Thomas Warthoe og Niklas Marschall er det derfor en kulmination på samarbejdet at skulle ringe med den legendariske børsklokke i Stockholm.

"I dag er en stor milepæl for Qlife. At blive børsnoteret er virkelig stort. Det havde ikke været muligt uden vores team og vores investorer, som vi skylder en stor tak. Jeg er ydmyg over interessen fra de mange investorer, der kan se det samme potentiale i Qlife som vi selv og vores to første investorer kan. Jeg ser frem til sammen med mit team at udvikle virksomheden og skabe værdi for både kunder og investorer i fremtiden." siger Thomas Warthoe fra Qlife.

Om baggrunden for at investere i Qlife siger KMD Ventures direktør Niklas Marschall;

"Da jeg første gang blev præsenteret for Qlife var det tydeligt for mig at det var et meget erfarent team som havde 100% styr på deres produkt. Det var også klart for mig at KMD Venture kunne bidrage med andet end bare penge. Det er lige det vi godt kan lide - når en mindre investering sammen med kompetencer fra KMD kan hjælpe til at skabe noget fantastisk, der bidrager til øget sundhed."

En usædvanlig hurtig børsnotering

Udover KMD Venture, der er KMD's investeringsfond, har også en anden investeringsfond, PreSeed Ventures investeret i Qlife. PreSeed Ventures, der har specialiseret i at støtte og udvikle tech virksomheder i de tidligste faser, var den første investor til at se potentialet i Qlife og fandt sammen med stifterne frem til KMD Venture som en oplagt strategisk og operationel partner, da der for alvor skulle rejses kapital i anden investeringsrunde.

Med klokkeringningen i dag markeres en foreløbig kulmination for en virksomhed, der er stiftet for mindre end to år siden. For PreSeed Ventures, der ellers lever af at investere i startups, er det en usædvanlig hurtig børsnotering.

"Vi har investeret i mere end 150 selskaber de sidste år, og en børsnotering efter blot 2 år og 3 investeringsrunder er nærmest uhørt. Hele vores eksistens går ud på at supportere udviklingen i lovende tech virksomheder, så de kan validere deres potentiale til de næste stadier. I den kontekst taler Qlife's overtegning på den her børsnotering jo for sig selv. Så det er med stor stolthed, vi nu sender Qlife videre på rejsen med den ekspertise ryggen, der skal til i de næste stadier," siger Anders Kjær, der er Investment Manger i PreSeed Ventures.

Qlifes tidslinje

  • 2018 Q2 Qlife stiftes i Danmark
  • 2018 Q2 PreSeed Ventures investerer i Qlife
  • 2018 Q4 KMD Venture investerer i Qlife
  • 2020 Q1 Qlife får første CE-godkendelse
  • 2020 Q1 Qlife bliver børsnoteret på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm

Om Qlife

Qlife er en dansk Health Tech virksomhed, der søger at revolutionere markedet for biomarkører i forbindelse med blodprøver ved at tage blodprøverne ud af laboratoriet og ind i folks hjem. Det gør det hurtigere at få adgang til blodprøveresultater og lettere at overvåge patienters blodværdier og dermed forbedre behandlingen af den enkelte patient.

Yderligere info: Egoo.health eller Qlifeholding.com

Om PreSeed Ventures

Med over 15 års erfaring og i omegnen af 400 investeringer i talentfulde iværksættere har PreSeed Ventures en fintunet systematik til at uddanne, udvælge og udvikle de nye generationer af Danske vækstselskaber med globalt skaleringspotentiale. Som pionerende investeringer i de tidligste stadier, har PreSeed Ventures givet luft under vingerne til danske vækstselskaber som Tonsser, Good Monday, Lunar og Trustpilot. Og med startup skolen PreSeed Academy uddanner de sammen med de mange erfarne iværksættere fra deres portefølje de mest lovende iværksætter-talenter til at blive morgendagens vindere.

Om KMD og KMD Venture

KMD er Danmarks største it-virksomhed. KMD udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder, herunder over 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på godt 5,6 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier.

KMD Venture er et selvstændigt datterselskab med egen investeringsfond uden for moderselskabet KMD. KMD Venture fokuserer på skabelsen af nye forretningsmodeller i samarbejde med eksterne forretningspartnere og start-ups.

Yderligere info: kmd.dk

Qlife-aktier handles på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med G&W Fund Commission som certificeret rådgiver (telefon: +46 (0) 8-503 000 50, e-mail: ca@gwkapital.se).