Atea gennemfører opkøb af KMD’s hardware- og standardsoftwareforretning

Torben Mols, KMD (til højre) og Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea (til venstre) i et mødelokale med orange stole

Tidligere på året kunne Atea fortælle om opkøbet af KMD’s hardware- og standardsoftwareforretning, og nu er opkøbet af forretningsdelen gennemført.

Tilbage i marts måned underskrev Atea en aftale om at købe KMD’s hardware- og standardsoftwareforretning, og efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i november godkendte aftalen, er opkøbet nu gennemført. 

”Aftalen har været længe undervejs, så det er rigtig dejligt, at vi nu kan sætte et punktum for integrationen af KMD’s hardware- og standardsoftwareforretning. Vi er mere end klar til at tage imod vores nye kollegaer, og ikke mindst de kunder, som flytter med aftalen. Jeg er sikker på at kunderne vil opleve mere værdi af samarbejdet, da vi også kan supplere med vores konsulent og managed services-forretning,” siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea. 

KMD’s Standard- og softwareforretningen, som Atea har overtaget, omsætter for et trecifret millionbeløb årligt og omfatter 17 medarbejdere, som nu bliver ansat ved Atea. 

KMD vil koncentrere sig om egenudviklet software

”Vi er glade for, at vi kan lukke handlen med Atea. Aftalen er en fordel for vores kunder, for KMD og ikke mindst for de medarbejdere, der nu får ny arbejdsgiver,” siger Torben Mols, Executive Vice President i KMD. 

Frasalget af KMD’s hardware- og standardsoftware er et led i KMD’s strategi, hvor virksomheden for fremtiden vil fokusere på egenudviklet software. 

”Forretningen med hardware og standardsoftware, som vi har haft af mange gode årsager gennem årene, ligger i dag bedre hos en aktør, som har det som sin kerneforretning. I KMD vil vi fremover gerne koncentrere os om den software, vi udvikler selv samt omkringliggende it-services. Det er her, vi gerne vil vokse i både Danmark og i udlandet. Vi ønsker god vind til Atea med forretningsområdet og alle de dygtige medarbejdere og gode kunder, der følger med,” siger Torben Mols.

Om KMD

KMD er en af de største danske it-virksomheder, der udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har datterselskaber i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, hvoraf cirka 800 er danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 4,9 mia. kr. og omkring 3.000 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, en førende global virksomhed inden for integration af it- og netværksteknologier.

Om Atea

Sammen med vores kunder og samarbejdspartnere bygger vi et digitalt Danmark, vi kan være stolte af. Vi leverer skræddersyede it-løsninger, der fremtidssikrer og skaber værdi for vores kunders forretning. Vi gør det, fordi vi tror på, at it er og bliver den væsentligste drivkraft bag Danmarks succes. Med vores mere end 1.400 medarbejdere har vi en stærk lokal tilstedeværelse med afdelinger fordelt over hele Danmark. Atea Danmark har den højeste internationale antibestikkelsescertificering; ISO 37001. Atea-koncernen er repræsenteret i hele Norden og Baltikum og noteret på Oslo Børs. www.atea.dk

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef