Ørsted indgår aftale med KMD om forbrugsafregning, kundeservice og selvbetjening knyttet til 150.000 målerpunkter

Ørsted logo

Danmarks største energiselskab, Ørsted, har indgået aftale med it-koncernen KMD, som skal levere en Software as a Service-løsning til forbrugsafregning, kundeservice og selvbetjening for Ørsteds erhvervssegment. Løsningen skal effektivisere Ørsteds forretning, skabe bedre kundeoplevelser og bliver implementeret i første halvår 2021.

Den nye aftale udbygger det stærke samarbejde mellem de to virksomheder, hvor KMD i forvejen leverer it-løsninger til Ørsted. Med den nye aftale leverer KMD en løsning, som håndterer forbrugsafregning og kundeservice for Ørsteds flere end 150.000 målerpunkter hos erhvervskunder til el- og gasforsyning, som også får adgang til en ny selvbetjeningsportal med øget indsigt i deres forbrug.

“Vi er utroligt glade for, at Ørsted har valgt os som samarbejdspartner til en så forretningskritisk it-løsning på et reguleret område som energi- og forsyning, hvor vi i disse år lægger mange kræfter. I KMD er vi stolte over at have en af verdens mest bæredygtige virksomheder som kunde og samarbejdspartner. Samtidig er Ørsted en virksomhed med et globalt udsyn, som også flugter godt med vores egne internationale ambitioner,” siger Merete Søby, som er direktør for Data Driven Solutions i KMD. Hun fortsætter:

“I KMD ser vi frem til at understøtte Ørsted i at yde en nærværende kundeservice og sikre deres forretningskritiske pengestrømme fra erhvervskunderne, uanset om det er den lokale forretning eller store C25-selskaber. Samtidig giver vores løsning mulighed for en øget digitalisering og automatisering af processer for både Ørsteds medarbejdere, ledelse og kunder, hvilket kommer til at gøre en stor forskel i dagligdagen,” siger Merete Søby.

KMD’s afregningsløsning vil nu blive tilpasset for at adressere konkrete behov hos Ørsted, hvorefter løsningen vil blive implementeret i løbet af første halvår 2021 . Aftalen løber i 5 år. Den nye aftale er indgået efter udbud i henhold til SKI Rammeaftale 02.19 SaaS – Cloud.

Om Ørsted

Ørsted er Danmarks største energiselskab. Ørsteds vision er at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted topper i 2020 Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.000 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2019 en omsætning på 67,8 mia. kr. (9,1 mia. euro). Læs mere på www.orsted.com

Om KMD

KMD er den største danske it-virksomhed og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 5,3 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er et datterselskab af NEC Corporation, der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier.

Kontaktinformation

KMD, Ditte Haugaard Clausen, Lead PA & Sustainability Officer, dhc@kmd.dk eller (+45) 20 85 19 56