Skudsikkert Coronatest-setup holdt ishockey i gang hele sæsonen

Ishockeykamp hvor to modstandere kæmper om pucken, mens de andre spillere afventer i baggrunden

Finalen i den danske ishockeyliga løb af stablen tirsdag den 27. april, og dermed lukker sæsonen for i år. Trods omfattende nedlukning og restriktioner er det lykkedes at holde den professionelle ishockey i gang hele sæsonen takket være et robust Coronatest-setup.

Ugentlige PCR-tests på stedet og en smidig digital håndtering af prøvesvar. De to ingredienser har været afgørende for, at den professionelle ishockeysport i Danmark har kunnet gennemføres i en hel sæson, hvor samfundet ellers har været præget af massive nedlukninger. Testprotokollen blev yderligere udvidet gennem slutspillet, fordi spillerne oftere skulle på isen, og det har virket helt efter planen.

”Test-setup'et har været en kæmpe succes. Vi har haft én smittet spiller i slutspillet, som blev opdaget gennem de ugentlige tests. Han blev med det samme isoleret. På den måde lykkedes det at inddæmme smitten, så ingen andre blev ramt. Det samme har gjort sig gældende igennem grundspillet, hvor små smitteudbrud er blevet opdaget i tide og dermed er smittekæden blevet brudt,” udtaler Kim Pedersen, Ligachef i Metal Ligaen. Han suppleres af Thomas Bjuring fra Danmarks Ishockey Union & Metal Ligaen:

”At vi nu har gennemført hele ishockeysæsonen med få udfordringer viser, at man godt kan holde hånden under professionel sport i en Coronatid – det kræver blot en professionel håndtering og professionel testning,” udtaler Thomas Bjuring, kommerciel chef i Danmarks Ishockey Union & Metal Ligaen.

Leverandørerne af testene er det danske start-up Qlife, og den digitale understøttelse af prøvesvar og indberetning til myndighederne har it-koncernen KMD stået bag. KMD er da også tilfredse med, at test-setup'et virkede som det skulle, så den professionelle ishockey kunne fortsætte.

”Samfundet har brug for den professionelle sport, og vi har brug for at kunne gennemføre arrangementer som sportsturneringer også under Corona-nedlukning. Med ishockeysæsonen velafviklet, EM i håndbold gennemført, og en fodboldsuperliga og 1. division, der stadig spiller, har vi vist værdien af en solid og smidig test-understøttelse af sporten,” udtaler områdedirektør Christian Binggeli-Winter fra KMD.

KONTAKT KMD'S PRESSEAFDELING

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef