KMD bidrager til et stort EU-initiativ om eArkivering

Torben Mols, EVP i KMD

Danmark har i årtier været en digital frontløber, og nu er KMD blevet en del af et storstilet europæisk eArkiverings-initiativ.

KMD's omfattende erfaring inden for digital langtidsarkivering vil nu blive udnyttet i et stort EU-initiativ kaldet "eArchiving".

Gennem mange år har KMD specialiseret sig i at levere autentiske og valide data til Danmarks arkiver, og nu skal den viden og ekspertise videreføres til EU’s eArchiving-initiativ, der har til formål at skabe et digitalt indre marked for digital registrering.

"Det er et interessant og ambitiøst initiativ fra Europa-Kommissionen. Vi er glade og stolte over at bidrage med vores erfaring og mangeårige ekspertise på dette område. Det vidner om en høj respekt for KMD's kompetencer og Danmarks omfattende historik inden for offentlig digitalisering og arkivering," siger Torben Mols, Executive Vice President i KMD.

Den digitale arkiveringsopgave i EU udgør en teknisk udfordring, som kræver et højt niveau af ekspertise. KMD er i dag en af de leverandører på det danske marked med mest erfaring inden for området, og som succesfuldt og professionelt leverer flest data til danske arkiver.

Siden begyndelsen af 1970'erne har den danske offentlige forvaltning overført deres digitale historiske data til Danmarks arkiver. Der er sidenhen sket en løbende internationalisering af digitalt arkiveringsarbejde, da digitaliseringsniveauet fortsætter med at stige over hele verden. Således kan nutiden og fremtiden drage nytte af den viden og dokumentation, som vores samfund opbygger, og det gør også denne opgave mere interessant set fra et KMD-perspektiv.

”KMD har gennem mange år opbygget nogle fantastiske kompetencer inden for digitalisering og herunder også arkivering. De evner og den forståelse er vi i gang med at bringe ud til verden, så vores erfaringer også kan komme andre lande og samfund til gode. Det er dette projekt også et godt eksempel på. Vi har en stor forståelse for kompleksiteten i arkiveringsopgaver, og derfor tror vi på, at vi har meget at bidrage med i internationale arkiveringsopgaver,” siger Torben Mols.

Rigsarkivet har sammen med flere nationale arkiver, forskningsinstitutioner og kommercielle partnere i årevis arbejdet på europæisk plan for at skabe fælles specifikationer og værktøjer for at sikre en effektiv digital fremtidssikker arkivering. Det er dette samarbejde, KMD nu bliver en del af.

Konkret vil KMD være med til at udvikle et testframework og værktøjer, der skal sikre, at arkiverne trygt kan modtage og bevare valide digitale data.

Kontakt KMD's presseafdeling

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen, Pressechef, KMD

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef