KMD og Norlys indgår aftale om nyt banebrydende afregningssystem

Norlys Holding A/S and KMD

Norlys har indgået en større kontrakt med KMD, som skal levere KMD Elements som den nye afregningsløsning i Norlys’ energiforretning de næste 8 år.

KMD og Norlys har netop indgået en aftale om, at KMD Elements fremover skal leveres som den nye afregningsløsning til Norlys’ energiforretning. Kontrakten består af et først 2-årigt projekt, som efterfølges af en 6-årig aftale fra go-live datoen. Med kontrakten bliver Norlys den første energileverandør, som skal køre på KMD’s nye moderniserede platform.

Norlys ser frem til at få et langt mere fleksibelt afregningssystem, som også kan håndtere de produkter energi- og telekoncernen fremover vil tilbyde kunderne.

”De energiprodukter og services, vi leverer til vores kunder, bliver mere og mere komplekse, og det stiller nye og større krav til vores systemer, hvis vi skal kunne sende regninger, der er endnu nemmere at gennemskue. Samtidig kræver den høje udviklingshastighed i energimarkedet og krav til digitaliserede løsninger, at vi som leverandør kan reagere hurtigt og tilpasse vores produkter og services, når nye behov opstår,” siger Mads Brøgger, der er direktør i Norlys’ energiforretning.

KMD ser også frem til være med på rejsen:

”Vi er rigtig glade for, at Norlys har valgt os til at levere deres nye afregningsløsning. Vi har hele vejen igennem haft en tæt dialog om deres behov, og om hvordan vi kan supportere dem bedst muligt. Norlys havde brug for en skalerbar, fleksibel og åben standardløsning, som kunne håndtere stigende mængder af data. Det kan vi med KMD Elements, og det glæder mig, at Norlys er enige. Vi er endt med en rigtig god løsning, som jeg glæder mig til at være med til at implementere, ” udtaler Anders Bonnerup, direktør for KMD Energy Solutions i KMD.

Nyt ultrafleksibelt univers til Norlys

KMD Elements bygger på en grundfilosofi om fleksibilitet, høj automatiseringsgrad og datadreven beslutningsstøtte. Platformen sætter nye standarder for fremtidens afregningsplatform og bidrager til en transformation af energisektoren. Platformens integrérbarhed og fleksible struktur åbner dørene for hurtig markedsadgang og kontinuerlig innovation af nye produkter og services. Automatiseringsgraden strømliner processer og sikrer en sømløs sammenhæng.

Den datadrevne beslutningsstøtte revolutionerer brugerens rolle som monitorerende og fokuserer på procesafvigelser samt fuld datatilgængelighed. KMD Elements sætter derved standarden for en effektiv, intelligent og brugervenlig fremtid inden for energiafregning. Med kontrakten bliver Norlys den første energileverandør, som skal køre på KMD’s nye moderniserede platform. KMD Elements har i forvejen kunder fra energimarkedsrollerne Trading, Netselskab og Energistyrelsen.

”Vi har fået skabt et ultrafleksibelt univers til Norlys, som skal være med til at fremtidssikre dem på deres kunderejse som virksomhed. Energimarkedet er i høj udvikling med stadig voksende datamængder, der er forandringer på lovgivningsområdet, og fra forbrugernes side et nyt og højt niveau af engagement i valget af el-leverandør, afledt af fokus på grøn omstilling og variable priser,” siger Anders Bonnerup og uddyber:

”Hovedfokus fra vores side har været, at det skal være kreativiteten og ikke selve it-løsningen, der sætter begrænsninger for forretningsudviklingen. Vores system skal fungere som den digitale rygrad i Norlys’ energiforretning, hvor de kan styre masterdata på kunder, betalinger og værdikæden. Vi har derfor skabt KMD Elements til at være et åbent og moderne system, der nemt kan sameksistere med deres andre systemer,” afslutter Anders Bonnerup.

Norlys er planlagt til go-live på KMD Elements i efteråret 2025.

Om KMD Elements

KMD Elements er en cloud-baseret og moderne afregningsløsning, der er bygget til at automatisere og modernisere komplekse beregnings- og afregningsprocesser og relaterede forretningsprocesser. Løsningen er udviklet med udgangspunkt i energi- og forsyningsmarkedet og bygger på en platform, der kan tilpasse sig i takt med stigende kompleksitet i markedet.

Løsningen benyttes i dag af danske Energy Trading selskaber, Energistyrelsen, og implementeres i øjeblikket til størstedelen af de danske el-netselskaber. Kontrakten med Norlys udbygger KMD Elements markedsdækning på tværs af roller i energimarkedet.

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med 3.500 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, København og en række mindre byer. De leverer energi, ladestandere, internet og tv til flere end 1,7 millioner husstande og virksomheder. Norlys er ejet af 800.000 andelshavere.

Vi arbejder for grøn omstilling og digitalisering. Ud over vores kunderettede aktiviteter ejer vi blandt andet landets største elnet og landets største fibernet samt aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading, som handler med energi. Norlys ejer også halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Kontakt KMD's presseafdeling

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen, Pressechef, KMD

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef