KMD vil outsource serviceforretning til Aeven og T-Systems

KMD Ballerup

Under forudsætning af myndighedernes godkendelse, har KMD valgt Aeven og T-Systems som nye tjenesteudbydere for intrastrukturtjenester.

KMD planlægger at outsource sine infrastrukturtjenester for midrange og mainframe til henholdsvis Aeven og T-Systems. Det er målet med de aftaler, som KMD for nyligt har indgået med begge virksomheder.

”Disse aftaler understreger, hvad vi sigter efter at gøre i KMD: At fokusere på vores kernekompetencer, som er sektorspecifik software og services af høj værdi. For at gøre dette ønsker vi at samarbejde med højt specialiserede tjenesteudbydere for at sikre leverancer af høj kvalitet til vores kunder. Med dette skridt sigter vi mod at bidrage endnu mere til udviklingen af et digitalt samfund, der er robust, tilpasningsdygtigt og klar til morgendagens udfordringer,” udtaler Per Johansson, CEO, KMD.

Siden 2018 har KMD outsourcet specifikke infrastrukturelementer. Denne aftale udløber i juni 2025, og afhængigt af myndighedernes godkendelser vil Aeven og T-Systems overtage tjenesterne i første halvdel af 2025.

Udover at outsource serviceforretningen for infrastruktur har KMD også til hensigt at overføre fem selvstændige kundekontrakter for IT-outsourcing og KMD-ejede datacentre til Aeven. Dette er ligeledes underlagt de nødvendige godkendelser.

Udtalelse fra Aeven

”Vi er utroligt stolte af, at KMD ser os som den rigtige partner til at drifte den infrastruktur, de driver deres kunders digitale løsninger på. Vi går til den store opgave med ydmyghed, men også en stærk overbevisning om, at det her bliver et godt partnerskab, hvor vi sammen udvikler leverancen, samtidig med at vi i Aeven tager ansvar for stabil og sikker drift. Vi glæder os enormt meget til at bringe kompetencer i spil fra begge lejre til gavn for både nye og nuværende kunder såvel som kolleger,” udtaler Henrik Bodskov, CEO, Aeven.

Udtalelse fra T-Systems

”Vi ser en stærk efterspørgsel på mainframe services og mainframe kompetencer i markedet samt oplever hos en lang række kunder, at mainframe fortsat er og vil forblive en vigtig platform for at drifte forretningskritiske applikationer. Det er derfor T-Systems investerer i vores mainframe leverancekapacitet, da vi også fremadrettet ønsker at være en strategisk samarbejdspartner for vores kunder. Vi ser frem til et godt samarbejde med KMD”, siger Klaus Koefoed, CEO, T-Systems Northern Europe.

Kontakt KMD's presseafdeling

Portræt af Kristoffer Østergaard Kristensen, Pressechef, KMD

Kristoffer Østergaard Kristensen

Pressechef